Порцеланови фасети

porcelain-veneersПорцелановите фасети са най-естетичните конструкции, които се използват за козметична корекция на зъбната дъга и Вашата усмивка. Чрез тях се извършва успешна корекция на зъбите, без да е необходимо те да се изпиляват за коронки. Подготовката на зъбите и поставяне на фасетите е сложен и много времеемък процес, но крайния резултат винаги е повече от впечатляващ.

Порцелановите фасети значително подобряват естетиката на зъбите и придават нов вид на Вашата усмивка.

Най-често порцелановите фасети се предпочитат, когато пациента желае корекция на форма и големина на зъбите, затваряне на разстояния между тях, заличаване на потъмняване на зъбния емайл, при вродени емайлови дисплазии и др.
*вижте ориентировъчните цени за поставяне на фасети в София – услуга, която извършваме и в нашият кабинет „България Дент“.

За целта първо се извършва минимално отнемане около 0,3 – 0,5 мм. от емайла на зъбите. Върху обработената зъбна повърхност се фиксират временни фасети. Постоянните фасети са изработват в зъботехническа лаборатория от специална естетична керамика. В следващо посещение върху предната повърност на зъбите, фасетите се фиксират посредством естетичен композитен двойнополимеризиращ цимент.

Фасетите се поставят само в предната видима повърхност на зъбите, а вътрешната остава непроменена. Покриването напълно коригира дефекти и несъвършенства на зъбите и им придава естествен и естетичен вид, правилна форма, блясък и белота.


Защо се използва керамика за направата на фасети?

Доказано е, че керамиката е инертен материал, биологична най-съвместим както с твърдите зъбни тъкани, така и с тъканите около тях.Тя притежава изключителни оптични качества, които позволяват да се постигнат невероятни резултати – натурални и практически неразличими зъби от естествените в устата. Друго предимство на керамиката е, че върху този материал се натрупва най-малко количество зъбна плака, почиства се лесно и не потъмнява с течение на времето, независимо каква храна и напитки употребявате.

Поради това, че керамиката е непропусклива и глазирана, фасетите не се оцветяват от напитки като кафе и вино. Така зъбите, покрити с порцеланови фасети остават бели, а усмивката на пациента перманентно красива.

Керамиката почти не се захабява, не се свива и изтрива, има висока износоустойчивост.

При корекции с порцеланови фасети, пациента предприема дълготрайни промяна на своя външен вид, която ще подобри не само излъчването и начина му на общуване, но и качеството на живот.

При желание за коригиране на зъбни деформации с порцеланови фасети е необходимо да се спазват и някои основни правила от страна на пациента. По-важните от тях са спазване на отлична орална хигиена и избягване на вредни навици като стискане на молив или игли между зъбите. Повече информация за керамичните фасети ще откриете в нашия сайт.

Порцелановите фасети са удачен избор не само за хора, които ежедневно общуват и се занимават с публични изяви, но и за всички, които държат да подобрят външния си вид и да повишат самочувствието си.

За щастие към днешна дата естетичната стоматология предлага изключително добри, съвременни решения за корекция на зъбите. Консултацията и корекцията на това, което Ви притеснява, може да се случи по-бързо и по-лесно, отколкото сте предполагали.

Едно мнение за “Порцеланови фасети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *