fb skype
phone
02 85 48 016
0879 209-691

Блог

Порцеланови фасети »

Порцелановите фасети са най-естетичните конструкции, които се използват за козметична корекция на зъбната дъга и Вашата ...Прочете цялата публикация

Избелване на зъбите: Митове и реалност »

Блестящата усмивка е привлекателна и желана от всеки от нас, но колкото и суетни да сме, ...Прочете цялата публикация

work 7days

Кариес

caries Това е най-разпространеното заболяване, датиращо от древността. Почти няма човек, който да не е имал или да има кариес. Установено е, че ключовата роля за възникването му е на бактерии, живеещи в зъбната плака. Тя се натрупва при нередовно или недобро почистване на зъбите. Метаболизмът на бактериите води до разграждане на простите захари от храната до киселини, които постепенно увреждат емайла, влизат под него в по-слабия дентит и като цяло водят до разрушаване на зъбната структура.
В на   чалния стадий само зъболекар може да установи наличието му, тъй като окото на пациента не различава първите промени в емайла. След това поради оцветяването и образуването на „дупка“ и пациентът вижда, че зъбът има кариес. Постепено се появяват дразнения и болкови усещания – при студено, сладко, натиск. Особено при предни зъби кариесът смущава естетиката и психичния комфорт на човека, той се крие при смях, избягва открито общуване. Колкото по-рано се проведе лечение на кариеса, толкова повече зъбни тъкани ще бъдат спасени, а също и ще бъде по-бързо и леко.Самата пломба също може да стане незабележима. В противен случай при постоянно отлагане може да се стигне и до възпаление на зъбната пулпа (нерв) с всички неприятни последици от това.
caries

Кариесът може да възникне и до вече направена пломба, ако човек не поддържа добра хигиена, но също ако и самата пломба не е добра. Затова дори при пломбирани зъби се изисква стриктно почистване и профилактични прегледи редовно.

caries

   Лечението е сравнително леко – премахват се засегнатите от кариес части от зъба и той се пломбира.

cariescariescaries

В кабинета се работи с утвърдени фотополимерни композити на производителите GC, Dentsply и Ivoclar Vivadent.

нагоре