fb skype
phone
02 85 48 016
0879 209-691

Блог

Порцеланови фасети »

Порцелановите фасети са най-естетичните конструкции, които се използват за козметична корекция на зъбната дъга и Вашата ...Прочете цялата публикация

Избелване на зъбите: Митове и реалност »

Блестящата усмивка е привлекателна и желана от всеки от нас, но колкото и суетни да сме, ...Прочете цялата публикация

stomatologichen_center
work 7days

Естетична стоматология

Естетиката, една важна част от съвременната стоматология, е отговорна за красотата на зъбите и респективно красивата усмивка.
В днешно време козметиката в стоматологията преживява истински бум - изобилие от избелващи агенти, реставрационни материали, инкрустации, керамики, цирконий, импланти, всичко това насочено към мечтаната „холивудска усмивка“...
Лицето, като най-видима част на тялото в голяма степен влияе върху външността на човека. А устната кухина, още повече при един пряк контакт, се смята за най-забележимата част на лицето. Усмивката, красивата форма на зъбите и правилните зъбни редици, правят човека по-привлекателен, с по-голямо самочувствие, по-висока самооценка...
Основна задача на естетичната стоматология е „копиране на стандартите на природата и постигане на хармония на зъбните редици ...“
Стремежа към естетика обединява много стоматологични специалности – терапевтична и протетична стоматология, пародонтология и пародонтална хирургия, ортодонтия и ортогнатна хирургия, имплантология и др. Поради това един стоматолог, дори и не специалист, трябва да съчетава и да се води от всички тези специалности при разрешаването във всеки един комплексен проблем, такъв, какъвто в нашето общество все по-често се среща.

Обобщено естетичната стоматология се занимава с :

  • Художествени реставрации – с този термин се има предвид възстановяване на първоначалната форма, структура, цвят и други параметри на зъба, правещи го идентичен на съседните му здрави зъби. За да се постигне този резултат, денталният лекар трябва да притежава дарбата на един художник - реставратор, уменията да види, разбере и възпроизведе на високо ниво. Разбира се това се постига само с правилния подбор на реставрационни материали по цвят и прозрачност.
  • Избелване – макар и красиви, хармонично подредени зъбите ни са уязвими на различни пигментиращи агенти - храни, напитки, никотин, вредни условия на работа и др. Тази процедура трябва да бъде предшествана от почистване на зъбите от отлагания: плака и зъбен камък. Посредством полирането с AIR Flow, процедурите на механичното отстраняване на пигменти приключва и едва тогава може да започне избелването: домашно или кабинетно. Домашно - провеждано от самите Вас, посредством шини за избелване, а кабинетно - професионално от стоматолог.
  • Фасети и керамични корони, инлеи , онлеи - възстановяването на зъбите се постига по метода на художествените реставрации и посредством метода на микропротезиране – фасети, керамични корони, инлеи, онлеи. Един от най-резултатните методи на корекция на цвета и формата на зъбите и зъбните редици във фронта е използването на фасети. Те се фиксират върху предварително обработени предни повърхности на зъбите. По този начин се създава една хармония между лява и дясна половина, както и между горна и долна зъбната редица.
  • Естетични инкрустации – Фантазиите и козметиката нямат граници. Украсяването на зъбните повърхности не прави изключение. Процедурата е напълно безопасна и безболезнена - на предварително подготвена емайлова повърхност се залепва малко скъпоценно камъче с благородна или не - сплав. С помощта на такъв малък детайл може не само да се украси зъба, но и да се скрият малки недостатъци на емайла или пломба. И разбира се, инкрустациите изглеждат невероятно привлекателно и нещо различно – подчертават идеалната усмивка и всички преимущества на Вашата външност.
  • Импланти - най-добрият и най-перспективен във времето метод на възстановяване на един или повече брой липсващи зъби. Посредством имплантите мечтите на пациентите са реално постижими. Винаги се обръщайте се към правилният стоматолог и никога не експериментирайте с този вид "козметика".

нагоре