fb skype
phone
02 85 48 016
0879 209-691

Блог

Порцеланови фасети »

Порцелановите фасети са най-естетичните конструкции, които се използват за козметична корекция на зъбната дъга и Вашата ...Прочете цялата публикация

Избелване на зъбите: Митове и реалност »

Блестящата усмивка е привлекателна и желана от всеки от нас, но колкото и суетни да сме, ...Прочете цялата публикация

work 7days

  

Избелване с лазер

Цял живот сте мечтали за кристално бели зъби?

Възползвайте се от промоционалната ни оферта за професионално избелване в кабинетни условия с избелващата система BEYOND POLUS  и ще получите напълно безплатен преглед и консултация с цел превенция на стоматологични заболявания и профилактика на зъбния кариес.

 

Избелваща лампа Beyond Polus 


Безпрецедентни иновации и възможности на технологията за избелване на зъбите.Тези и качества печелят 7 поредни години  наградата за най-добрата избелваща система на оценителната американска компания DENTAL ADVISOR.

>> Подобрена филтрационна система на светлината, съдържаща повече  от 200 000 оптични влакна, за да задържа цялата вредна загряваща и ултравиолетова ( UV) светлина.
>> Мощността на светлината в двете дъги може да бъде регулирана на High, Medium или  Low, в зависимост от адаптивността на пациента и постигане на по-добри резултати.
>> Възможност за провеждане на избелване върху само един зъб, позволяваща още по-добра прецизност.
>> Smart Remote Control, което дава информация на пациента за оставащото време на процедурата.
>> Вграден йонизатор на въздуха за по - чиста и здравословна среда.

 Подобрена мобилност и индивидуално регулиране

>> Подобрената мобилност на рамото на лампата, дава възможност на пациента да остане в най-удобната му поза през цялото манипулационно време.
>> Целият процес, благодарение на панела за управление, допълнително позволява да се настроят мощността и експозиционното време според индивидуалните нужди и изисквания на пациента.


The POLUS® Advanced Whitening Accelerator комбинира халогенна и LED светлинни технологии, за да осигури премиум избелващи резултати.

Кабинетно избелване цена

>> Компанията BEYOND е световен лидер в разработването и производството на професионални продукти за естетична стоматология, прилага възможно най-съвременната и безопасна технология в избелването на зъбите.

Kъм днешна дата новите акселератори на BEYOND Polus са най-съвършенните лампи за професионално избелване. В основата на този робот се намира собствената разработка на компанията- LightBridge.

Тази уникална технология се състои в следното - 
Izbelvane мощната халогенна светлина, генерирана от 150 Вт източник, разположен в задната част на главата на  лампата се коригира до студен спектър от 200 000 оптични влакна  като се отстранява цялата увреждаща загряваща и ултравиолетова(UV) светлина. 
Филтрирана, тази светлина се смесва с  високоинтензивната синя LED светлина от светодиодите в предната част на главата. Комбинацията от два мощни светлинни източника и ултразвуковата технология, която чрез микровълни обгръща цялия син спектрум светлина, осигурява на пациените най-ефективната и прецизна процедура на избелване.  
 

BEYOND Polus – етапи на процедурата

1 етап

Избелваща лампа Beyond Polus

Вашият зъболекар подробно ще разясни процеса на кабинетното избелване, ще обсъди с Вас очакваните резултати, а също така да получите отговор на Вашите въпроси. След което ще Ви се извърши обстоен преглед, за да се потвърди необходимостта от избелването или открият противопоказания за такова. С помощта на разцветка зъболекарят ще определи първоначалния цвят, за да го сравни с постигнатия цвят след провеждането на процедурата.

2 етап

Избелване на зъбиЩе Ви бъде поставен усторазтворител и предложени защитни очила. За предотвратяване на изсъхването на устните би било добре те периодично да се намазват с балсам за устни  или вазелин.
3 етап

Избелване на зъби

Между зъбите, върху венечната и алвеоларна лигавица ще бъде нанесен  защитен слой гел, който след това ще бъде осветен с фотополимерна лампа (гела ще премине в гумообразна форма) и ще предпазва лигавицата от пряк контакт с избелващия агент.

 

4 етап

Izbelvane

Вашият стоматолог ще разопакова ПРЕД ВАСоригиналната опаковка на BEYOND II или BEYOND MAX.
5 етап

Izbelwane

Избелващия гел ще бъде нанесен само върху предната (външна) повърхност на зъбите на горна и долна челюст, най-често от 5ти до 5ти зъби.  
6 етап

Izbelvane s lampa

Акцелератора на лампата ще бъде поднесен пред зъбите, ще бъдат проведени 3 цикъла по 12 мин.


 7 етап

Izbelvane s lazer

След приключване на 3я цикъл, всички материали от избелващия кит ще бъдат премахнати от устата. Ще  можете в огедалото да сравните новия постигнат цвят, съществено отличаващ се от стария.Методи на избелване на зъбите – сравнение

Процедурата за избелване на зъбите набира все по-голяма популярност по цял свят. Освен технологията, която използва само BEYOND (студена светлина от синия спектър), съществуват още 3 метода.Това са избелане със шини, светодиодни матрици и УВ-лампи.

Също така съществува и лазерен метод на избелване.Той се отличава с висока ефективност. При този метод избелващия гел се активира от лазерен източник. Методът притежава предимства като безопасност и бързо протичане на процедурата. Единственият недостатък е по-високата цена на избелването от тази на системата BEYOND.

Системи за домашно избелване – с помощта на шини

Шините за домашно избелване могат да постигнат много добър резултат. Много добро решение е да се използват като допълнителна процедура след професионално кабинетно избелване и за поддържане на постигнатия резултат през една година. Ефектът настъпва постепенно за около 2 седмици. Не може да се очаква висока амплитуда на избелване като със ситемата на BEYOND, но резултатът все пак е доста задоволителен.

Тези системи имат и своите недостатъци. За по-добра поносимост всяка една фирма предлага избелващ гел в различна концентрация на активното вещество – 6, 8, 12 и около 20% , последните от които са забранени за употреба поради високия риск от хиперчувствителност и изгаряне на венечната лигавица. Малко са хората, които имат възможност да носят шини стриктно всяка вечер в устата, а ако развият чувствителност, то това ги разколебава и нарушава последователността на процедурите. Освен това, колкото е по-нисък процента на активното вещество, толкова и постигнатият резултат респективно е по-слаб. Всички тези фактори редуцират възможностите на домашното избелване като избелващ капацитет и компрометират неговите преимущества като същност.

Светодиодни матрици

Матриците на светодиодните лампи са представени на световния пазар днес в голямо разнообразие. Това е тъжно, защото голяма част от тях са абсолютно неефективни. Равносилно е на това да си светите с фенерче в устата и да очаквате зъбите Ви да се избелят. Неосведоменият пациент трудно би разбрал в какво се състоят разликите между множеството светодиодни системи. Ако все пак сте решили да се подложите на тази процедура, с този източник, потърсете информация за репутацията на компанията производител на тази система. В противен случай ще бъдете неприятно изненадани от получения резултат, при това за съжаление много.

Ултравиолетови (УВ) лампи

В близкото минало най-популярната технология бе Zoom. Нейното доминиращо положение се дължеше на много добрата маркетингова политика. Технологията на избелващата система Zoom даваше резултати, подобни на тези,  които дава технологията на BEYOND. Само, че технологията на Zoom притежава такива недостатъци, които не би било добре да се игнорират.

Избелващата лампа на Zoom и всичките й подобни, използват ултравиолетов източник на светлина. А това означава, че на пациента може да се предизвикат изгаряния на устната кухина, венците или устните. Освен това при използването на УВ лампа може да се появи нежелан тен около устата. Тези лампи не успяват да филтрират светлината от ултравиолетовите лъчи и я нагряват, което е вредно.  За да се избегне подобно изгаряне при използване на тези лампи е задължително да се използват специални защитни платна. Цялата тази подготовка отнема допълнително време, трудоемка е и трябва да се извършва  изключително прецизно.

Много по-комфортно и безопасно за пациента е използването на технологията на компанията BEYOND.

ИЗБЕЛВАЩА СИСТЕМА BEYOND POLUS – ПОКАЗАНИЯ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Показания

  • Възрастови изменения на цвета на емайла - с възрастта прозрачността на емайла намалява, а се увеличава образуването на вторичен дентин. Тази комбинация от намалена прозрачност и увеличаване на по-мътния и по-тъмен дентин, води до създаване на ефекта на „старчески зъби“;
  • Изменение на цвета след травма и заболяване на кореново каналната система (изменението се дължи на калцификация на пулпната камера или некротичния разпад на пулпата);
  • Ярко изразена пигментация на външните слоеве на емайла;
  • Системна хипоплазия на емайла в начален стадий;
  • Флуороза – петниста или хомогенно разположена;
  • „Тетрациклинови“ петна по зъбите;
  • Девитализирани зъби с променен цвят;
  • Зъби с цвят А2 по Vita и по-тъмни;
  • Изменения на цвета, в резултат на употреба на пигментиращи храни и напитки - кола, кафе, никотин и  мн.други.

Противопоказания

Процедурата за избелване на зъбите не се препоръчва на бременни жени и кърмещи майки. Противопоказана е и при чувствителни зъби. Също така не е препоръчително да се извършва преди 16 годишна възраст. Противопоказанията могат да бъдат и от чисто стоматологичен характер (постоянни и временни) – емайлови дисплазии, дълбоки кариеси с риск от увреждане на зъбната пулпа, дълбоки ерозионни  дефекти, алергии към компоненти на избелващия гел и др.

Каква е цената на кабинетното избелване на зъбите ?

Цената на кабинетното избелване е 350 лв. Ние винаги Ви препоръчваме да продължите със система за домашно избелване. В този случай ще постигнете по-траен и още по-впечатляващ избелващ ефект. Тогава клиниката прави допълнително 100 лв. отстъпка от цената за домашно избелване, чиято стандартната стойност е 280 или 320лв., в зависимост от производителя.

 

Запазете час за избелване на зъби сега >

 

нагоре